Etablering af Custom Wine Cellar showroom

  
  
  
  
  
  
  
Det oprindelige showroom er bygget i 1998 med en kapacitet på ca. 1.200 flasker. Det var isoleret på traditionel vis med Rockwool, hvilket gav en relativ stor reduktion i rum- størrelsen. 150-200 mm Rockwool med gipsplader udenpå er meget for et lille vinrum! Rummet var dengang klimakontrolleret med et Koolspace Interkool 900 vinklimaanlæg.
  
Vort nye Custom Wine Cellar showroom på vor domicil i Ans er projekteret og designet til ialt 1.100 flasker vin - heraf 50 ½-flasker og 36 magnumflasker. Arrangementet omfatter detaljer som show-off flaskedisplay, skrå hjørneafslutningsmoduler, smageniche med glas ophæng, VKC Humidor V model II med plads til 400 cigarer og 9 fl. cognac - med fældbar smagebord, massiv maghonyworktable og canopy. Desuden soft uplight fra canopy mod loft. Gulvet bliver et flot teaktræsskibsdæk. Ialt 20 integrerede halogenspots, fordelt på worktable og canopy. Døren til det nye rum bliver en sort, eloxeret alu-glasdør med UV- beskyttende lavenergiglas. Den samlede projektpris incl. klimaanlæg, loft, gulv, isolering, vægbeklædning, lys og ikke mindst Custom Wine Cellar inventar er omkring Kr. 175.000,-
  
Basisrummets dimensioner er: 219 cm (B) x 267 cm (L) x 300 cm (H).
Dimensioner efter isolering er: 206 cm (B) x 254 cm (L) x 270 cm (H).
Det vil sige et gulvareal på ca. 5,2 m² og en rumvolume på ca. 14 m³.
  
Udenfor vor nye Custom Wine Cellar showroom bliver etableret en hyggelig kundelounge, hvor man igennem alu-glasdøren kan se ind til vinkælderen. Al belysning i vinkælderen vil kunne fjernbetjenes fra denne lounge. I loungen er planlagt møblering med Chesterfield, custom designet sofabord, VKC Humidor VSOP, og fladsskærm til produktdemonstration.
  

Fra råt basisrum - til flot Custom Wine Cellar

  
  
Rummet, der befinder sig midt i vor administrationsbygning, er helt råt og klar til gulv, loft og ikke mindst "Aluthermo" isolering. Vægbeklædningen bliver indfarvet, sorte MDF-plader. Én af opgaverne er at kamuflere de mange "utiltalende" rørinstallationer og skabe atmosfære!
  
  
Isoleringen med Aluthermo er igang. Vi har valgt den mest optimale løsning - med hulrum på begge sider af den refleksive isolering. - Væggens "sandwichkonstruktion" bliver således: Først en 20 mm forskalling med hulrum på de eksisterende vægge. Herpå monteret en 10 mm Aluthermo isolering. Udenpå igen - 20 mm forskalling med hulrum. Og til sidst - en 10 mm tyk MDF-plade. Med denne 60 mm. tykke "sandwich", opnår vi rigtig god isoleringsevne.
  
  
Isoleringen er færdigmonteret på alle fire vægge og loftet. Loftet er sænket til en endelig højde på ca. 265 cm. - Der er startet på montering af de sorte MDF-plader på væggene.
  
  
Væghul til Koolspace ChillR Plus klimaanlægget er lavet - med montageindsats i Redwood. Bagsiden (øverste billede) af anlægget vil blive vendt mod det tilstødende personalerum.
  
  
El-installationerne i rummet er nu forberedt til såvel klimaanlægget, som den integrerede spot-belysning i den kommende inventar-løsning. MDF-beklædningen af de fire vægge er næsten færdig og maleren kan snart tage sin tørn. - De i forvejen sorte MDF-plader skal males i en mat, mørk koksgrå farve, som er en flot kontrast til Redwood- og egetræet.
  
  
Så er væggene spartlet og malet. Næste step er gulv og loft, som vi vil forsøge at klare i næste uge, hvis vi kan nå det - sammen med en håndfuld vinkælderprojekter for kunder!!
  
  
Så er der endelig styr på vores skibsdækgulv i massive teaktræsplanker. Gulvet er slebet og oliebehandlet. Den knap så pæne kant i fyrretræ - langs væggene hele vejen rundt er et levn fra den oprindelige rumkonstruktion. Kanten markerer hvor tyk indervæggene var før, med den konventionelle isolering på 15-20 cm. Rockwool. Kanten vil blive dækket og kamufleret fuldstændig af rack. Samtidig er planen at fylde korkpropper bag ved rack'et.
  
  
Den sorteloxerede alu-glasdør er monteret i det eksisterende dørhul. De oprindelige dør- gerekter vil blive genanvendt - for at bevare stilen i hyggerummet udenfor vinkælderen. Aludøren er forsynet med ekstra kraftig låseanordning og glasset er UV-beskyttende og tonet i en middelmørk styrke. El-installationer til klimaanlæg og integreret rack-belysning er næsten færdige, og de første naturfarvede Troldtekt® akustik loftplader er monteret.
  
  
El-installationerne er færdig, Troldtekt® akustik loftet er færdigt og indvendig afslutning ved døren er færdig. På billedet til højre - nærmest dørhåndtaget - bemærkes de ialt fire fjernbetjente lysdæmpere, som skal styre henholdsvis spots i worktable, spots i canopy, lysekrone i loftet og soft uplight over canopy'en. Samtidig er Koolspace ChillR Plus vin- klimaanlægget monteret i montageindsatsen. - Det ses bedre på nærbillederne nedenfor.
  
  
Koolspace ChillR Plus klimaanlægget set fra vinkældersiden - også kaldet den kolde side.
  
  
Her har vi så anlæggets varme side, som vender ud imod det tilstødende personalerum. Anlæggets styrepanel med LED-display viser konstant temperaturen i selve vinrummet.
  
  
Det oprindelige "hyggerum" udenfor vinkælderen bliver lavet til "kunde-lounge", hvor vi i atmosfærebetonede omgivelser - og med udsigt igennem glasdøren til vinkælderen - kan drøfte vinkælderprojekter med vore kunder. Der bliver malet, lavet nyt akustisk loft, lagt merbau-gulv, installeret belysning og møbleret med "cognacfarvede" Chesterfield sofaer.
  
  
Det nye merbau-gulv er lagt i vor lounge. Fodlister bliver først monteret efter maling af væggene, der skal males i en varm cognacfarve. Fodlisterne males i en lys cognacfarve.
  
  
Det meste af den nederste racketage er monteret. Det specielle show-off flaskedisplay, som kommer til at kamuflere faldstammen på væggen til højre, bliver fremstillet efter det nøjagtige tilbageværende mål. Sidepaneler hele vejen rundt og de skrå, lukkede hjørne- moduler ved indgangen er fremstillet i maghony. Et flot farvespil sammen med Redwood.
  
  
Worktable (sandwich bordplade mellem nederste og øverste racketage) er monteret det meste af vejen. Bordpladearrangementet er custom designet til rummets præcise mål og fremstillet i oliebehandlet maghony. Overkant af bordplade befinder sig i 128 centimeters højde, hvilket er nogenlunde i niveau med en bar. Passende til at slænge sig op ad........
  
  
Øverste racketage er monteret. Canopy'en (baldakinen) er ligeledes næsten færdig. Der mangler stadig fodlister, specialmoduler, belysning og humidor. Canopy'en er fremstillet i oliebehandlet maghony - ligesom worktable'n. Den samlede byggehøjde - til overkant af canopy'en - er ca. 214 centimeter. Ovenpå canopy'en - i hver af de fire hjørner - bliver monteret dæmpede lyskilder - til soft uplight mod det lyse naturfarvede Troldtekt® loft.
  
  
Nedefra ses flere af de 20 integrerede halogenspots i henholdsvis worktable og canopy. Vor meget specielle lysekrone er et "tilfældigt" fund i en privat havepavillon i Bjerringbro.
  
  
Vi arbejder også lidt med detaljerne i vinkælderen. Et stort børstet rustfrit stålfad er en effektfuld baggrund i smagenichen - sammen med en rustik lysestage i passende højde.
  
  
En ældgammel mini-vintønde af glemt herkomst passer perfekt på toppen af canopy'en.
  
  
Noget af det allerbedste ved en ny Custom Wine Cellar er, at kunne begynde at placere den ædle vinsamling i dens nye omgivelser. Først der bliver rummets stemning fuldendt!
  
  
Vi har bestilt et foto-tapet til vores nye kunde-lounge - udenfor vinkældershowroom'et. Jagt-motivet kommer til at dække hele den ene væg, hvori døren til selve vinrummet er. Yderligere er der indkøbt en gammel jagtriffel, samt et krondyr-trofæ til vægdekoration.
  
  
Ledningsnettet til hele belysningssystemet er monteret og vinsamlingen er lagt på plads. Vi mangler nu blot humidoren i hullet under smagenichen og flaskedisplayet, som også vil kamuflere faldstammen på væggen til højre. Det halve dæksel til den dobbelt-overskårne barrique (vintønde), der ligger på canopy'en over glasophænget, er sendt til lasergravør for at blive graveret med vor "VintageKeeping.com" logo. Koolspace ChillR klimaanlægget er tilsluttet, og det forventes at tage et par døgn at nedkøle de ca. 600 fl. vin til 14°C.
  
  
  
Vor kunde-lounge er nu malet i en lys cognacfarve og den ene væg tapetseret med det rustikke jagt-motiv. Gulvet forbliver afdækket indtil loftet er fædigmonteret. Chesterfield sofaerne er indkøbt, og venter på at rykke ind i loungen. De seneste dage har adskillige kunder allerede været inde og se det knapt færdige vinkældershowroom, som naturligvis vækker en del begejstring - og giver anledning til meget inspiration m.h.t. mulighederne.
  
  
Troldtekt® loftet i loungen er monteret og sofaerne er sat på plads. Nu kan gulvet igen ses. Vi har planer om et custom designet sofabord med "special effects". Herom senere! Ialt 10 halogenspots med dæmper er monteret i loftet, med effekt som en stjernehimmel.
  
  
Den gamle jagtriffel, krondyr-trofæ, egefad og andre dekorationer er på plads i loungen!
  
  
I et ellers ubrugeligt lille rum under en trappe til 1. sal, har vi integreret et Vintec V190 klimavinskab, der i dette miljø primært har funktion til temperering (multi-zone) af vinen.
  
  
På endevæggen, mellem døren ind til demovinkælderen og det integrerede klimavinskab, blev denne 40" fladskærm hængt op. Tilkoblet en netværkstilsluttet PC, giver den bl.a. adgang til at browse vort hovedkatalog www.VintageKeeping.com, samt vise demofilm.
  
  
Så er vor nye Custom Wine Cellar helt færdig - med de sidste special-moduler monteret. Det vil sige et show-off flaskedisplay i tre etager og integreret VKC Humidor V model II. Ovenfor ses vinkælderen igennem alu-glasdøren fra loungen - nedenfor et direkte view!
  
  
  
  
  
  
  
Det endelige - og tidligere omtalte sofabord er færdig. Det er bygget på basis af en halv barrique, hvori der er placeret en glasplade halvt oppe, som underbord - med adgang fra et hul ind i siden af tønden. Selve bordpladen er konstrueret af en 28 mm maghonyplade med en udvendig diameter på 100 cm. I midten af pladen er fræset et rundt hul på Ø 50 cm. - med en klar 6 mm glasplade lagt i en fals. - Det er et spændende 3D arrangement.