Custom Wine Cellars

  
  
  
VintageKeeping er i Skandinavien blevet synonym for design & indretning af vinkældre; "Custom Wine Cellars". Med udgangspunkt i Deres ønsker og krav til bl.a. funktionalitet, atmosfære, flaskekapacitet, samt ikke mindst Deres disponible rum eller kælderlokale, designer vi gerne indretningsforslag med tegningsmateriale og uforpligtende pristilbud.
  
Vore "byggekomponenter" er først og fremmest en lang række alsidige "wine racking" systemer, der med deres mangeartede typer og modulvarianter tilbyder en fleksibel, grundlæggende rumindretning. Vi anvender "racking systemer" i såvel ædle træsorter (redwood, rødel, eg, maghony m.fl.), som stål, aluminium, acryl og andre materialer.
  
  
Hvis Deres ønsker går i retning af det kompromisløse - med hensyn til unikke detaljer, eksklusivitet og "custom design", producerer vi selv en række specialløsninger på eget værksted. Det kan bl.a. omfatte bordplader og baldakiner i ædle træsorter, tophylder, vandfaste specialsokler, integreret LED eller halogen spotbelysning med fjernbetjent styring, smagebordshalvøer, fritstående reoler og smagesøjler, displayarrangementer, barskabe i barriques (egefade), acrylvinreol med lyslederteknologi osv. Kun fantasien sætter grænse for, hvordan vi kan gøre Deres vinrum til en unik Custom Wine Cellar!
  
  
Ønsker De også et optimalt klima i Deres nye vinkælder eller vinrum, tilbyder vi rigtige vinklimaanlæg, der sikrer den helt perfekte og konstante temperatur og luftfugtighed.
Alle vore vinklimaanlæg har digital styring, der tilpasser driftsmønstret til hvert enkelt vinrum - således at høj klimapræcision og god driftsøkonomi opnås. Vort sortiment af vinklimaanlæg er bredt; til rum i "skabsstørrelse" - helt op til de største vinslotskældre.
  
  
  
Uanset omfanget af Deres vinkælderønsker, tilbyder vi flaskefærdige totalløsninger, hvor vor erfarne, kompetente "vinkældermontør" klarer hele montagen i Deres bolig, hotel, restaurant eller butik. På den måde sikrer vi, at den endelige vinkælder fremstår nøjagtig som tegningsforslaget med høj finish og kvalitet - uden at De selv skal røre en finger! Er De "gør-det-selv" typen, kan vi naturligvis også levere på materialerne, hvor De selv forestår samling og montering af inventarløsningen - eventuelt på baggrund af indretningsforslag og tegninger udformet af os. Vi kan deltage på det ønskede niveau.
  
  
  
  
  
  

Baldakin og bordplade

  
  
  
Baldakin og bordplade i eksklusive træsorter, f.eks. eg eller maghony, er prikken over i'et i enhver Custom Wine Cellar. Baldakinen er kronen på værket - mens en indskudt bordplade er praktisk til afsætning af flasker, dekorationer og ikke mindst "arbejdsplads" i forbindelse med smagearrangement. - Baldakiner og bordplader kan leveres med integreret belysning.
  

Integreret belysning

  
  
Integrerede halogen eller LED spots i såvel baldakin og bordplade giver den mest optimale belysning af rack-inventar og vin. Stemningen bliver optimal og rackingsystemet fremstår på en utrolig flot, 3-dimensionel facon. Lysdæmper er også en mulighed i den forbindelse. Hvis loftshøjden er tilstrækkelig, kan soft uplight over baldakinen sætte prikken over i'et!
  
I samarbejde med en førende dansk virksomhed indenfor LED teknologi har vi udviklet en serie af specielle LED indbygningsspots til vinkælderbrug. De er kendetegnet ved et lavt strømforbrug, lav varmeudvikling, en dejlig varm lysfarve, samt aldeles UV-frit belysning.
  
  

Integreret ProfiLine LED belysning

  
  
  
Vort såkaldte "ProfiLine" belysningssystem består principielt af en aluminiumsprofil med utallige LED dioder i én lang stribe (6 dioder pr. 10 cm), der følger vinreolsystemet hele vejen rundt i vinkælderen - eventuelt i flere etager i højden. Man opnår således en helt usædvanlig ensartet lysdækning af reoler og flasker, uden skyggevirkning fra flaskerne. ProfiLine er udviklet til vort RedRack vinreolsystem, hvor det almindeligvis placeres på "crown'en" foroven og indskudt mellem øverste og nederste moduletage. Der anvendes desuden ProfiLine over displaysektioner - og eventuelt som effektfuld sokkelbelysning. ProfiLine lysarmaturer er fuldstændig integreret i RedRack systemets egne designlinier, hvorved de reelt først afsløres, når man tænder lyset. LED diodernes farve er specielt udviklet til formålet, så Redwood træets flotte, varme tone beholdes og understreges.
  
  
  
  

Vaskearrangement i barrique

  
  
En rigtig "vaskeægte" vinkælder har naturligvis faciliteter til rådighed for vinsmagning og hertil knyttede "manøvrer". Der skal være vand til at skylle glas og gane, samt mulighed for at spytte ud og hælde væk. Vi har en praktisk og eksklusiv løsning på denne opgave:
  
Et "vaskefad" - dvs. et egefad (barrique) med integreret håndvask og armatur.
  
Vi anvender en Cassøe "Lineabeta Acquaio" håndvask i 12 mm tykt transparent glas. Vasken er udformet som en glasskål med en diameter på 30 cm. og en højde på 11 cm. Armaturet er et Damixa "Tradition" i messing, med haner til såvel koldt som varmt vand. Vandlås m.m. er anbragt i selve egefadet og tilkobling til vand og afløb sker igennem et "servicehul" på bagsiden af egefadet. (Alternativ vask og armatur kan også tilbydes).
 
"Vaskefadet" kan integreres i en Custom Wine Cellar opbygning, hvor den fuldender et arrangement med smageniche og vinglasophæng. Den eneste forudsætning er naturligvis, at der etableres eller eventuelt allerede forefindes afløb og vandtilslutning i rummet.
  
  

Integreret smagehalvø's-arrangement

  
Hvis De ønsker at bruge Deres vinkælder til lidt hyggeligt smagesamvær med vennerne, nyde et glas Champagne med gæsterne før middagen osv, findes der flere løsninger på et flot, integreret "show-off" arrangement. Én af mulighederne er en smagehalvø, som konstrueres af RedRack hjørnemoduler i en sammensætning af konkav og konveks for- mation, der tilsammen giver en udløber fra den nederste rack-etage. Ovenpå lægges en massiv halvcirkel-formet bordplade, der sammen med en gennemgående Worktable ovenoven, skaber en funktionel niche med plads til karafler, bøger, "vinværktøj" m.m. Centreret over smagehalvø'en monteres et vinglasophæng i en niche mellem modulerne på den øverste rack-etage. Arrangementet fuldendes med integreret belysning i såvel Canopy'en øverst, Worktable'n midterst og under selve smagebords-pladen. Eksemplet afbilledet til højre matcher beskrivelsen.

Kan man etablere vand- og afløbstilslutning i forbindelse med smagehalvø'en, er der til- med mulighed for integreret glas-håndvask og armatur i bordpladen. Dette er relevant til mere professionel vinsmagning, hvor der bør kunne spyttes ud og skylles glas.
  
  

Indskudt smagehalvø på barrique

  
  
  
  
En barrique (egefad til vinlagring) er altid en stemnings-skabende detalje i en vinkælder. Halve eller hele barriques kan anvendes som perfekt fundament for en flot smagehalvø. Løsningen kan "krydres" med dobbeltlåge og hylder i egefadet, så man har et eksklusivt barskab til spiritusflasker. Vi leverer altid brugte barriques, der oser af stemning og duft.
  

Integreret bar-arrangement

  
  
  
Skal der være plads til hygge og samvær i vinkælderen, - med mulighed for at servere en velkomstdrink, nyde et glas vin sammen med vennerne osv, - er et bar-arrangement helt oplagt. Den kan bygges i mange forskellige længder og højder. Kan udstyres med vask og armatur, glasophæng, integreret humidor, stjernehimmel osv. osv. Hele bararrangementet kan integreres i resten af vinkælderens inventarsystem til en velfungerende totalløsning.
  

Integreret vitrine- og tempereringsvinskab

  
  
  
Skal glas, karafler og andet vintilbehør gemmes lidt af vejen og skånes for støv, er vort integrerede vitrineskab en god løsning. Skabet kan leveres i flere forskellige dimensioner med glashylder, rumdeling, glasophæng, indvendig belysning, røgfarvede glasdøre m.m. Nedenunder kan et af vore tempereringsvinskabe integreres, så man har alt nødvendigt udstyr til seriøs forberedelse og servering af god vin - inden for nærmeste rækkevidde.
  

Baldakin-topplade med lasergravering

  
  
Hvis man ønsker sin vinkælder "stemplet" med navn, logo eller anden form for dekoration, er en baldakin-topplade en flot løsning. Vi kan tilbyde lasergravering i alle vore træsorter.
  

Bejsning af Redwood træet

  
  
Vi kan levere RedRack rackingsystemet i flere forskellige bejsninger. Ovenfor ses modul i ubehandlet redwood træ (naturfarve) til venstre og en mørk, rødbrun bejsning til højre.
  
  

Kvart barrique med lasergravering

  
  
En kvart barrique med lasergravering på det halve endedæksel er også et flot "stempel".
  

Integreret klimavinskab

  
  
I en vinkælder med klimaanlæg, som skaber det perfekte klima til langtidsopbevaring, kan det være praktisk med et integreret vinskab til temperering af vin. Således har man også altid en vilkårlig flaske vin klar til servering - ved den helt rigtige serveringstemperatur.
  

Murede søjler mellem rackfag

  
  
Murede søjler - placeret imellem RedRack fag - giver et mere massivt og rustikt udtryk i vinkælderen. I eksemplet er der desuden integreret belysning bag både reoler og søjler!
  

Hjørnereol til vægafslutning

  
  
Den massive hjørnereol til højre i billedet, er en flot afslutning af et vægforløb, der ender frit. Reolen har trekantede hylder, der er velegnet til stående flasker - f.eks. spiritus, og dekorative detaljer. Hjørnereolerne bygges normalt i samme træsort - og overflade, som baldakin og bordplader. Billedeksemplet viser en løsning i massiv, oliebehandlet egetræ.
  

Opbygning af vinreolarrangement på ben

  
  
Hvis du har risiko for vand i vinkælderen, eller af eventuelt andre grunde ønsker at hæve   vinreolarrangementet over gulvniveau, kan vi løse dette med en stålbens og sokkelplade løsning. Højden under reolarrangementets sokkelplade kan typisk være ca. 40 cm, hvilket giver plads til trækasser. Nærmest sammenligneligt med en sokkelskuffe i et nyt køkken.
  

Black line skabslåge med Redwood ramme

  
  
Vor Black line serie af custom designede skabe med massiv sort MDF låge kan monteres med dekorationsramme i ægte redwood træ. Det giver et flot og eksklusivt kontrastspil!
  
  

Planhylder til F05 og F06 moduler

  
  
Hvis du ønsker at bruge de kvadratiske rum i F05 eller F06 modulerne til f.eks. stående spiritusflasker, kan vi tilbyde en flot planhyldeløsning i hvert rum - i fuld 23 cm. dybde.
  

Konveks hjørnearrangement

  
  
Et konveks hjørnearrangement giver et flot snit på forløbet i vinreolernes møde i hjørnet. Samtidig skabes mulighed for ekstra bordpladeplads til dekoration og afsætning af flasker.
  

Show-off flaskedisplay

  
  
Et show-off flaskedisplay er en flot detalje, hvor de enkelte flasker udstilles med største værdighed. Displayet kan laves på flere måder. Med flaskehuller i hele bredden eller med hylder til stående flasker, som vist på billedet. Huldiameteren kan tilpasses enten normal flasker, champagne, magnum eller dobbeltmagnum. I det viste eksempel er sideeffekten også kamuflering af en grim faldstamme. Dette er ofte aktuelt i de fleste kælderlokaler.
  

Pupitre champagne display

  
  
Champagneflaske displayet er en anderledes måde at opbevare og udstille din samling af mousserende vine på. Det er skråtstillet med huller til hver enkelt flaske ligesom en rigtig "pupitre", - som man ser dem i kældrene under champagnehusene i Reims!! Displayet kan laves på flere måder. Huldiameteren kan tilpasses enten normalflasker, champagneflasker, magnum eller dobbeltmagnum. Displayets størrelse er også valgfri, som hel- eller halvfag.
  
  

Display-portal

  
  
Display-portalen er en måde at forstærke udtrykket af et nichearrangement i vinkælderen. Den rummer et halv-hundrede flasker, der kommer flot til skue og facing hele vejen rundt. Huldiameteren kan tilpasses enten normalflasker, champagneflasker eller magnumflasker.
  

Waterfall arrangement

  
  
Vore såkaldte "Waterfall" specialmoduler (F32A/B og F33A/B), kan
anvendes til meget mere end blot indpasning under eksempelvis
trappe eller skråvæg. Har man den nødvendige rumstørrelse,
er Waterfall modulerne velegnede til konstruktion af en
effektfuld vægudbygning fra en rackvæg og ud mod
midten af rummet. Den dobbelte rack-skillevæg
giver for det første plads til en del flasker,
og effekten af "trappetrin" i massiv eg og
afslutning nederst med "Corner Cabinetter"
skaber en fantastisk 3D virkning i rummet,
med plads til eksempelvis stående flasker.
Hvis trappetrinene undlades kan flaskerne
i øverste rumceller ligge til uhindret skue.
Waterfall skillevæg kan naturligvis laves
i flere forskellige størrelser, men kræver
dog en rumdybde på min. 3 meter.

Nedenfor ser De planview af det
viste eksempel på Waterfall væg.
Dette arrangement har en brutto
dybde på ca. 2 m fra bagvæggen
og giver plads til ca. 360 fl. vin.
  
  

Chilling zone i klimavinkælder

  
  
Et modulfag kan indrettes i forbindelse med vore CellarGuard split-klimaanlæg, så man får en effektiv chilling-zone, der tilbyder mulighed for temperering af champagne og hvidvin. Den "usynlige" tempereringszone har ca. 7°C - når resten af vinkældren styres på 12°C.
  

Planhylde i RedRack kvadrat

  
  
F11C tabletop kan tilpasses som planhylder i RedRack modulerne F05A/B og F06A/B. Det giver et regulært underlag til stående flasker, glas, osv. i de knap 40 x 40 cm. kvadrater.
  

Bordarrangement på barrique

  
  
En barrique kan skæres i alle tænkelige højder og tjene som fundament for et flot praktisk smagebord eller sofabord. - Med indvendige glashylder og adgangshul på siden, bliver det muligt at opbevare effekter inde i egefadet - eller arrangere en 3-dimensionel dekoration! Bordpladen kan leveres i forskellige træsorter og figurer, her vist som Ø100 cm i maghony, med en Ø50 glasplade i midten. Med den rette belysning, har man et helt unikt vinmøbel.
  
  

Integreret cigarhumidor med vippelåge

  
  
VKC "Humidor V" er et lukket konsol til indbygning i vort omfattende Custom Wine Cellar inventarprogram. Den er konstrueret i det elegante sorte MDF materiale, med vippelåge som i åben tilstand også tjener som smagebord. I humidoren findes vor microprocessor- styrede humidifier, der giver den helt præcise og ønskede luftfugtighed i hele kabinettet, og samtidig den nødvendige ventilation. - Deres cigarer opbevares på tonede glashylder med 50% udtræk. Med integrerede halogenspots i en ovenfor liggende bordplade, får De perfekt belysning af "cigar-arsenalet", når hylderne trækkes ud. De tre standardmodeller har kapacitet til 200, 400 eller 600 cigarer - henholdsvis 18, 9 eller ingen flasker spiritus.
  

Custom designet bar-arrangement

  
  
Vi kan designe og udvikle en fuldstændig barløsning - præcis efter dine ønsker og krav. Materialevalget kan være alt fra ædelt træ, glas, sten, aluminium osv. - til rustfrit stål.
  
  

Integreret cigarhumidor med elevation

  
  
VKC "Humidor XO" er konstrueret til næsten usynlig integration i en Custom Wine Cellars smagehalv-ø, bar-arrangement eller konveks hjørne. Humidor XO har en effektiv isoleret firkantet ydercylinder - med en motoriseret elevator, der løfter selve cigarkassetten op i praktisk display højde med en total vandring på 65 cm. I bunden af elevatoren findes en microprocessor styret humidifier, og en effektiv temperaturstyring, der sikrer ultrapræcis luftfugtighed og opbevaringstemperatur i hele kassetten, samt en nødvendig ventilation omking cigarerne. Når cigarelevatoren befinder sig i sin "docking" position, er det eneste synlige tegn på arrangementet - en 1 mm smald vandskåret cirkulær spalte i bordpladen.
  

Magisk displaymodul

  
  
Det magiske displaymodul er beregnet til præsentation af deres allermest kostbare vine!! Modulet giver uhindret udsyn til flaskerne, der ikke umiddelbart kan fjernes fra displayet. Diskret sikring! Af sikkerhedshensyn til vore kunder, kan vi naturligvis ikke afsløre mere!!
  

Vitrine modul med lys

  
  
Vitrinemodulet i lakeret sort MDF med mørktonede glaslåger, messinghængsler, glashylder og indbyggede spots, er en flot løsning til opbevaring af spiritus, vinglas, vinkarafler osv.
  

Custom designet vinklimaløsning

  
  
Specielle opgaver kræver helt specielle klimaløsninger. Det klarer vi også - i samarbejde med vor professionelle klimaservicepartner. Vi kan tilbyde klimaanlæg, der er bygget helt fra bunden - med de mål og funktioner, som opgaven måtte kræve. Næsten alt er muligt!
  
  

Tavlekridt sektion

  
  
Vor tavlekridtsektion, der kan fremstilles i vilkårlig dimension, gir' mulighed for fortegnelse over Deres vigtige vinsamling. Det kan indbygges alle steder mellem RedRack-modulerne.
  

Skuffer i F08 modul

  
  
Skuffer i lakeret sort MDF med messinggreb, kan indskydes i vore F08 RedRack moduler. Således får De plads til proptrækkere og andet værktøj, der hører til i enhver vinkælder.
  

Skab med kasseudtræk

  
  
I vor Black Line serie af åbne eller lukkede skabe, kan monteres solide hylder med udtræk på køreskinner med kuglelejeløb. Systemet er velegnet til såvel vinkasser som ølkasser.
  

Custom Wine Cellar - billedgalleri

  
  

Eksempel på Custom Wine Cellar projekt

  
Se eksempel på Custom Wine Cellar projekt fra det virkelige liv - på Opaker Gård i Norge.