Koolspace KoolR - klimaanlæg

  
  
Vintage Keeper »KoolR« er en serie af køleanlæg til opretholdelse af den perfekte temperatur og luftfugtighed i Deres vinkælder eller vinopbevaringsrum. KoolR enheden placeres igennem et hul i væggen mellem Deres vinrum og et tilstødende rum. Hvis lofthøjden tillader det, er placering ovenover døren en praktisk mulighed. Computerstyringen er effektiv og betjeningsvenlig, og den indstillede temperatur styres konstant og præcist, samtidig med at en korrekt, høj relativ luftfugtighed bibeholdes i vinrummet. På bagsiden afleverer enheden sin "spildvarme" til naborummet, hvorved De opnår ekstra valuta for det beskedne strømforbrug. KoolR er yderst driftssikker og udstyret med ene kendte komponenter, og enheden kræver kun minimal vedligehold.

KoolR tilbyder følgende features:
• Stor temperaturnøjagtighed. • Miljøvenlig R134 kølemiddel. • Temperaturcontrol fra 11-18 °C. • Alarm ved fyldt vandreservoir. • Indbygget kondensvandsdræn. • Trinløs variabel blæserhastighed. • Hurtig temperatur respons. • Alarm ved høj temperatur. • "Plug & Play" installation. • Letlæseligt LED display. • Meget lavt støjniveau. • Placering over dør i vinrum. • Kalibrering af temperaturføler. • Spildvarmeudnyttelse i naborum. • Option for flere KoolR i større rum.
  
  

Koolspace KoolR - specifikationer

  
Koolspace - specifikationer KoolR Magnum
     
Maksimal kølekapacitet 880 Watt
Kapacitet / rumvolume op til 10 m³
     
Temperatur-kontrolområde 12-18°C
Lufttemperatursvingning max. 2°C
Temperaturnøjagtighed i flasker 0,2°C
Omgivelsestemperatur 0-28°C
Luftfugtighedsregulering op til 75% RH
     
Anbefalet rumisoleringsniveau / U-værdi <0,5 W/m²K
Luftfugtighedsregulering Ja
Temperaturdisplay Digital LED
Temperaturstyring Digital
Temperatursensor Digital
Kompressor Ja
Ventilation 2 cyklon fans
Vibrationsdæmpning Ja
Kondensvandsfjernelse Ja
Kølemiddel R134A
Kabinetkonstruktion Plast
Kabinetfarve Antracit
     
Dimensioner, kabinet (HxBxD) cm 23x39,5x38
Dimensioner, skjold (HxB) cm 26,5x47
Dimensioner, montagehul (HxB) cm 24x40,5
Maksimal vægtykkelse cm 18
Vægt 25 kg
     
Strømforsyning 230V/50Hz
     
Certificering CE
Garanti i Skandinavien 2 år
  
  
  
  

Koolspace KoolR - manual download

  
Du kan downloade manualer til Koolspace KoolR
klimaanlæg i PDF-version, ved at klikke på ikonet:
  
Klik her for at downloade manualen.
Koolspace KoolR


  
Bemærk dog, at PDF-manualen refererer til US 115 Volt udgaven!
  

  

KoolR - opstart

  
I forbindelse med opstart af KoolR klimaanlæg er følgende fremgangsmåde tilrådelig, hvis rummet er fyldt godt op med uklimatiseret vin: Når anlægget er tilsluttet og celsius (°C) temperatur-skalaen er valgt, indstilles anlægget til højeste temperatur setpunkt (18°C). Når rummet har nået denne temperatur, sænkes setpunktet med 1-2°C og så fremdeles, indtil du når ned på den ønskede temperatur i rummet. Denne process kan, afhængig af mængden af vin i rummet, ta' op til et par døgn. Se manualen med hensyn til indstilling.
  
Ved opstart af KoolR klimaanlæg i nybyggeri er det ikke unormalt, at anlægget afgiver en del vand i det eksterne dræn - faktisk op til flere liter i døgnet. Det er ikke et udtryk for, at maskinen sænker den relative luftfugtighed i rummet - til under det ideelle niveau for vinopbevaring. Vandet kommer derimod fra den nybyggede konstruktion - bl.a. murværk. Efter nogen tid vil denne vandmængde reduceres til et minimum og gerne forsvinde helt.
  

Forberedelse af vinrum for KoolR klimaanlæg

  
Når et vinrum skal udstyres med KoolR vinkøleanlæg er der nogle konstruktionsmæssige forhold der skal tages i betragtning, for at opnå en tilfredsstillende drift. Læs mere her.
  

Montering af KoolR når vægtykkelse er mindre end 18 cm.

  
Grafisk vejledning til montering af KoolR
og med eller uden montageindsats.
   

  
  

Montering af KoolR når vægtykkelse er større end 18 cm.

  
Grafisk vejledning til montering og
affasning af væghul for KoolR.
   

  
  

KoolR montageindsats

  
  
Grafisk vejledning til montering
af KoolR med montageindsats

  

  
  
  
Billederne viser en montageindsats der er anvendt ved en vægtykkelse større end 18 cm. Affasningen af væghullet på vinkældersiden (billedet nedenfor) er yderligere beklædt med en skrå affasningsramme i MDF-plader. Sidstnævnte er ikke en del af montageindsatsen.
  
  
Montering af KoolR klimaanlæg bliver enklere og mere regulær ved anvendelse af vor montageindsats. Indsatsen har det præcise hulmål til KoolR. Væghullet skæres efter indsatsen, og når først montageindsatsen er fastgjort i hullet, er resten af montagen ganske enkel "plug and play". - Indsatsen bruges såvel ved normal vægtykkelse og ved vægge, der er tykkere end de berammede 18 cm.
  
Dimensioner for montageindsats til KoolR: BxHxD: 44,5 x 28,5 x 18 cm.