Hybrid Thermal Power (HTP) klimaløsninger

  
  
"Hybrid Thermal Power" teknologien kan anvendes til klimaløsninger i både vinskabe og vinkældre. Med HTP kan vi omdanne stort set alt til vinopbevaring. - Oven i købet med overlegne klimaspecifikationer, der skaber den allerbedste konservering af vin. HTP teknologien er enkel at anvende og installerer, men avanceret i sin tekniske opbygning. Grundstenen i systemet er en HTP Driver Unit, som leveres i 2 forskellige størrelser. Enheden består af en vandtank og en cirkulationspumpe, der sender almindeligt postevand i kredsløb til den vinkælder eller det vinskab, der klimatiseres. Temperaturen på vandet i tanken reguleres med en kølespiral - drevet af den indbyggede kompressor, - samt eventuelt et elektrisk varmelegme (er option til områder hvor nominel temperatur kan komme under setpunkt). Vandtemperaturen kan sænkes ned til 0°C, hvorved maskinen danner en såkaldt isbank i tanken på helt op til 20 kg is. Denne isbank kan sammenlignes med et batteri, hvor køle- effekt akkumuleres i perioder med lavt forbrug, og virker som energibuffer i perioder med spidsbelastning. Er HTP'en overdimensioneret i forhold til vinopbevaringsmediet, kan den drive mediet i helt op til et døgn alene med isbanken. - Dvs. uden brug af kompressoren.
  
Installation af HTP systemet kan og må foretages af alle, da der ikke skal arbejdes med kølemiddelrør og giftigt kølemiddel. Vi kan montere løsningen, hvis du ikke har tid til det!
  
  
  
  
På grund af hybridteknologien kan HTP'en skabe en temperaturnøjagtighed i vinrummet, som er langt bedre end almindelige vinklimaanlæg. Dens præcision i lufttemperaturen kan indstilles til imponerende 0,1°C! Det er minimum 10 gange mere nøjagtigt end alle andre vinklimaanlæg. - Samtidig fastholdes flasketemperaturen indenfor en margen på 0,01°C. HTP-systemet er også overlegen i forhold til konventionelle klimaanlæg m.h.t. styring af luftfugtigheden. Dette opnåes bl.a. fordi den køler positivt i stedet for negativt. Det vil sige at kølefladetemperaturen altid ligger i et defineret område over frysepunktet, hvor almindelige klimaanlæg arbejder med temperaturer ned til minus 10°C. HTP'en kan derfor undgå kondensering af vand på kølefladen - og luftfugten forbliver således i vinrummet.
  
  
Daikin FWT er en moderne, lydsvag og strømbesparende (25 W) vægmonteret "fan coil", som omsætter det tempererede, kolde vand fra HTP Driveren til køleeffekt i vinkælderen.
  
  
Vi har forskellige løsninger på integration af HTP fan coil indedelen i Custom Wine Cellars. Blandt andet camouflering bag airflowpaneler i redwood eller andre matchende træsorter.
  
  
Daikin FWF er en 4-vejs loftkassette, der monteres i vinrummet luft, således at maskin- delen er skjult i selve loftet - hvis der er mulighed for dette. Jvf. illustrationen nedenfor.
  
  
  
Vores unikke HTP paneler kan anvendes som alternativ til fan coils. De tilbyder et mindre energiforbrug, fuldstændig støjfrihed i vinkælderen og diskretion. HTP panelerne har flere funktioner i vinrummet: Isolering, akustisk dæmpning og effektivt klimaanlæg. De skrues i loftet, som enhver anden loftsplade, men forskellen er at de forbindes indbyrdes via små koblingsslanger, og hele HTP loftet forbindes til HTP Driver Unit'en. Afhængig af rummets beskaffenhed kan det være effektivt at anvende panelerne på én eller flere vægge også. Panelerne leveres standard med børstet aluminiumskappe og sorte Caps. Men alternative farvekombinationer er naturligvis muligt på ordre. Se også siden om GTC klimaanlæg, der anvender samme paneler. Vi kan levere Caps med forskellige typer integrerede LED spots og de unikke HTP paneler giver mulighed for in-line kabelføring i de specielle føringsveje.
  
  
De grafiske illustrationer viser loftet i et vinrum på 2,40 x 2,40 meter - med HTP Paneler. LED-spots ses integreret i 5 Panelcaps. - Den samlede køleeffekt for den viste løsning er 800 Watt (16 Paneler x 50 Watt). De sorte trekantede / firkantede felter er de såkaldte Panelcaps, der dækker skruer, evt. installationer og slangekoblingerne mellem Panelerne.
  
  
  
HTP Driver Units Køleeffekt Dimension
HxBxD cm
Pris Kr.
incl. moms
HTP 70 1.5 KW 66x43x43 10.900,-
HTP 100 2.0 KW 74x43x43 12.500,-
           
HTP Controllere    Dimension
HxBxD cm
Pris Kr.
incl. moms
HTP EKC 201 styring, m/1 NTC føler       1.900,-
HTP XLR 460 styring, m/2 NTC følere       4.500,-
           
HTP Fan Coils for vand Køleeffekt Dimension
HxBxD cm
Pris Kr.
incl. moms
Daikin FWT - vægmonteret enhed 2.300 W 26x80x20 6.000,-
Daikin FWF - 4-vejs loftkassette 2.300 W 25x57x57 13.500,-
           
HTP Paneler Køleeffekt Dimension
LxB cm
Pris Kr.
incl. moms
HTP Isolerings- og Klimapanel    60x60 ---
           
HTP Fittings   Dimension
ØxL cm
Pris Kr.
incl. moms
PEL plastikslange    Ø10 x 100 12,-
Isoleringsmuffe til PEL plastikslange    Ø50 x 100 30,-
Slangelynkobling, lige       35,-
Slangelynkobling, vinkel       45,-
Slangelynkobling, T-stykke       50,-
Slangelynkobling, ½" indv. rørgevind       45,-
Slangelynkobling, ½" udv. rørgevind       40,-
                  
  
  
Med HTP Panelerne kan næsten hvad som helst omdannes til medie for vinopbevaring. Billedet ovenfor viser et gammelt antikt karlekammerskab, der er foret med HTP Paneler med specialmål. Nedenfor vises en alu-glas vinkælder, som er beklædt med HTP Paneler hele vejen rundt. Det vil sige loft, bagvæg og sidevægge. Isolering og klima på én gang!